Dari Madu Akhirnya Izreen Aminda Menjadi Isteri Tunggal.. Suami Izreen Azminda Menceraikan Isteri Pertamanya.. Bila Ditanya Ini Sebab Dia ..

Setelah episod kontroversi kawhin secara senyap, hari ini suami Izreen Aminda, Ude Wahid membuat keputusan untuk menceraikan isteri pertamanya, Intan Liana. Pemuzik itu telah melafazkan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Daerah Gombak Timur sebentar tadi pada jam 2.30 petang.

Bagaimanapun isteri kedua, Izreen enggan memberikan komen lanjut mengenai perpisahan suaminya itu kerana bimbang akan mengeruhkan lagi keadaan. Jelasnya lagi, beliau juga tidak pernah mencampuri urusan pasangan itu.

 

ADAKAH INI SEBAB UTAMA ISTERI PERTAMA DICERAIKAN?

“Saya pasti apa saja yang keluar daripada mulut saya akan diputar-belit dan dipersalahkan di kemudian hari seperti sebelum ini apabila berita pernikahan kami didedahka. Saya tidak pernah bertanya mengenai mereka berdua”

“Saya rasa itu jalan terbaik mengelak konflik. Jadi apabila mereka membuat keputusan untuk berpisah, saya juga tidak tahu puncanya. Dan saya tidak punya hak untuk ambil tahu kerana takut nanti disalah anggap dan dipersalahkan kemudian,” katanya kepada Harian Metro.

Sebelum ini Izreen dikecam hebat apabila mengahwini pemuzik itu secara senyap tanpa pengetahuan isteri pertama. Lebih mencetuskan kemarahan orang apabila rumah tangga Ude dan Inta berentakkan sejak mengahwini Izreen. (rtky/w)

sebelum ini izreen hanya mengaku untuk menumpaang kasih. Tapi apa yang terjadi sekarang adalah sebaliknya…

Ini Punca Utama Penceraian Mereka:

Menurut Mohd. Zaidi, antara alasan penceraian adalah tiada persefahaman antara Ude dan isteri pertamanya itu.

Intan, 33, hadir ditemani ahli keluarganya dengan berjubah dan tudung hitam kira-kira pukul 2.10 petang manakala Ude pula tiba pada pukul 2.30 petang.

Intan kelihatan menitiskan air mata.

Pemuzik bebas itu memfailkan permohonan melalui peguamnya mengikut seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (Negeri Selangor) 2003.

mStar Online pada 30 November tahun lalu melaporkan Intan sanggup menerima Izreen sebagai madunya.

Wanita itu mendakwa dia mengetahui suaminya telah berkahwin dengan Izreen dan reda dengan keputusan suaminya untuk berpoligami.

Kelihatan Ude bersama peguamnya Datuk Mohd. Zaidi Md. Zain hadir ke mahkamah.

Menurut Izreen pula, dia merahsiakan pernikahannya dengan Ude yang berlangsung pada 8 Ogos tahun 2017 atas permintaan Ude.

Izreen pernah berkahwin dengan jurukamera iaitu Muhammad Riza pada 2012 dan bercerai 2014.

Mereka mendapat seorang anak lelaki iaitu Muhammad Adrian Umar yang kini berusia empat tahun hasil perkahwinan itu.

Manakala, Ude dan Intan pula telah berkahwin pada 1 Mac 2013 dan dikurniakan dua cahaya mata masing-masing berusia tiga tahun dan setahun.

Sebelum ini izreen hanya mengaku untuk menumpaang kasih. Tapi apa yang terjadi sekarang adalah sebaliknya…

SUMBER : Media 2060

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *